Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Απολύστε τους

Διαβάστε στο capital.gr το συγκεριμένο άρθρο, όπου σας δίνει την δυνατότητα να κατεβάσετε όλα τα ΦΕΚ που αφορούν τις προσλήψεις των υπαλλήλων της Βουλής. Αν επιπλέον διαβάσετε και τα σχόλια επι του άρθρου θα καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι το συγκεριμένο θέμα και πόσο εξοργίζει τον κόσμο....

"Πρόκειται για το μεγαλύτερο διακομματικό σκάνδαλο. Σε μία εποχή σκληρής λιτότητας, σε μία εποχή που η κυβέρνηση ζητάει σκληρές θυσίες από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, η Βουλή προσλαμβάνει εκατοντάδες νέους εργαζόμενους.

Πρόκειται για φίλους και συγγενείς των βουλευτών και για στελέχη των κομματικών τους μηχανισμών. Η σύμπνοια με την οποία αντιμετωπίζεται η δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση δεν έχει προηγούμενο. Δεξιοί και αριστεροί μπορεί να διαφωνούν σε όλα, αλλά υπάρχει κι ένα θέμα στο οποίο συμφωνούν: Στις προσλήψεις νέων υπαλλήλων στη Βουλή. Που θα καθίσουν οι υπεράριθμοι υπάλληλοι; Τι δουλειά θα κάνουν; Αστείες ερωτήσεις σε μία αστεία χώρα...

Τι κι αν με νόμο πέφτει τσεκούρι στον 13 και 14 μισθό. Η εργατική νομοθεσία σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αλλάξει για χάρη του ΔΝΤ. Όχι όμως για τους εργαζόμενους στη Βουλή. Οι προσλήψεις δεν ακυρώνονται, επειδή, κατά πως λένε, σε αυτή και μόνο την περίπτωση δεν μπορούν να ακυρώσουν έναν προηγούμενο νόμο με έναν νέο.

Κι επειδή πολλοί αναγνώστες ζητούσαν να μάθουν τα ονόματα των... τυχερών, εμείς βρήκαμε τα ΦΕΚ των διορισμών τους. Όχι όλα! Βλέπετε, δημοσιεύονται σιγά – σιγά. Με το σταγονόμετρο.

Εμείς, πάντως, θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε: Απολύστε τους! Σπάστε την συνωμοσία που επιβάλλουν τα κόμματα. Αναγκάστε τους να λογοδοτήσουν!"

Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου