Τρίτη 4 Μαΐου 2010

520, Ελληνικά Προϊόντα, Ρωσία, ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ?

Αποσπάσματα από την εφημερίδα ΑΓΡΟΝΕΑ (ν.43) του Δημ. Μιχαηλίδη

Διαχρονικό
Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, μπορεί ο ηλίθιος να βρεθείς στην Θράκη (Αρκάς).....χααχαχα!

Ελληνικά 520
Αγοράστε Ελληνικά προϊόντα τα οποία θα ξεχωρίζετε από τον αριθμό στο BARCODE.
TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 520. ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΕΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ. (Τα 3 πρώτα ψηφία δείχνουν την προέλευση)


Τι παράγουμε …
Λένε ότι βρέθηκαν 110-120 δις € για τις δανειακές ανάγκες του Ελληνικού Κράτους για τα επόμενα 3 χρόνια. Και πρέπει να μειώσουμε τον σπάταλο αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα και ίσως πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί στα προϊόντα μας για να μπορούμε να πουλάμε. ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΙ? ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ? Τα 120 δις € είναι δάνειο και πρέπει να τα επιστρέψουμε. Τι μπορεί να παράγει πλούτο σε 3 χρόνια? Ίσως μόνο ο αγροτικός τομέας (προϊόντα & υπηρεσίες), ο τουρισμός (υπηρεσίες) και η ναυτιλία μας (?, είναι δική μας?) μπορούν να σώσουν την Ελλάδα. Αντί να έχουμε απολιθωμένες διοικήσεις στους Συνεταιρισμούς και στον χρηματοδοτούμενο αγροτικό συνδικαλισμό, ας επιχειρήσουμε να εμπιστευτούμε τις Νέες και τους Νέους μας, που έχουν εμπειρίες στον αγροτικό τομέα και που έμαθαν να παράγουν. Χειρότερα δεν γίνεται. Ϊσως Καλύτερα και πάντως ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ, αν στηριχθούν από όλους μας

Αν δεν δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στις Νέες και στους Νέους Αγρότες, τους μόνους που μπορούν να παράγουν γρηγορότερα πραγματικό πλούτο, σε 3 χρόνια θα μας πάρουν το υποθηκευμένο ακίνητο, την Ελλάδα. Απλώς πήραμε ανάσα για 3 χρόνια, ώστε να βρούμε τον νέο δρόμο μας. Και αυτός ο νέος δρόμος της Ελλάδας πρέπει να στηρίζεται στον Αγροτικό τομέα, στον τουρισμό και (ίσως) στην Ναυτιλία.
Πρέπει να παράγουμε επιτέλους κάτι. Πρέπει να μειώσουμε τον δημόσιο τομέα (και τους βουλευτές). Αλλά μερικοί, όπως η κα Υπουργός ΑΑ&Τ, δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τίποτε, απολαμβάνοντας μια περίεργη νιρβάνα εναγκαλισμού με την ΠΑΣΕΓΕΣ και την ΓΕΣΑΣΕ. Δέχθηκε εθιμοτυπικά-αναποτελεσματικά τους θεσμικούς οργανωμένους Νέους Αγρότες μόνο στις 29/10/2009 και στις 14/4/2010.

Σε περιόδους κρίσης δεν απομονώνεις και απομακρύνεις το ποιο ελπιδοφόρο κομμάτι του μέλλοντος της Ελλάδος, αλλά δίνεις τα μέσα, το χρησιμοποιείς, το στηρίζεις, το αξιοποιείς & πάντως δεν το πολεμάς. Σε τελική ανάλυση είναι πολίτες (και μάλιστα ακόμα και μόνο βιολογικά), πολίτες που θα έχουν λόγο και μέλλον στην Ελλάδα της επόμενης 40ετίας.
70εκ€ ΠΑΣΕΓΕΣ
Σκάνδαλο 70 εκ € αποκάλυψε με πόρισμά του ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Η ΠΑΣΕΓΕΣ, υπό την πλήρη κάλυψη των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης, έκανε συλλογή των αιτήσεων από τους αγρότες για την επιδότησή τους από την Ε.Ε., έναντι “υψηλότατου τιμήματος”. REAL NEWS 25/8/2010 (σσ. ξέρει κάποιος τι συνέβη?)

Ρωσία Ελλάς
«Η Ρωσία ελπίζει ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα κατορθώσει να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, την οποία θεωρεί σημαντικό διεθνή εταίρο της. Όντως, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη αλλά αυτή η χώρα είναι και παραμένει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς τη Ρωσία, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων, και στον εμπορικό - οικονομικό τομέα. Τις συνέπειες της οξείας χρηματο-πιστωτικής κρίσης, που έχει ενσκήψει παγκοσμίως, τις υφίστανται όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ευχόμαστε ειλικρινά στους φίλους και εταίρους μας ταχύτατη επίλυση των προβλημάτων τους και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα τα καταφέρει». Η δήλωση εκπλήσσει και ίσως έχει σχέση με το ταξίδι στη Μόσχα του κ. Ε. Βενιζέλου (29-31/5/10) και με την κατάθεση (3/5/10) νομοσχεδίου στην Βουλή για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. 3/5/10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου