Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Το «ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ» ΠΗΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ «ΦΑΡΜΑΚΟ» ΤΟΥ

Η ιστορία έγραψε….

Τα κόμματα φέρθηκαν ως παιδάκια στη σχολείο που τα μαλώνει η δασκάλα. Και λούφαξαν επειδή έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

Το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε την κρίση λέγοντας, όταν ακόμα αυτή ήταν στα αρχικά της στάδια, ότι... «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ»!

Αλλά, Mr Papandreou, όταν λες ότι είσαι πειραματόζωο, τότε σημαίνει ότι ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ «ΓΙΑΤΡΟΙ» οι ίδιοι σου την επέβαλαν. Σου την ενέχυσαν. Σε βαλαν σε κλουβί και σε παρακολουθούνε.

Και πρόσεξε, η αρρώστια είναι ΝΕΑ! Όχι παλιά!

Αν ήταν παλιά, τα φάρμακα για να την καταπολέμησή της θα ήταν ήδη γνωστά . Πόσο μάλλον όταν το φάρμακο που σου εγχύνουν (ΔΝΤ) είναι ήδη γνωστό οτι ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ (Αργεντινή, Λετονία, Ουγγαρία κλπ κλπ).

Ποια είναι αυτή η νέα αρρώστια: Μα η κρίση του χρέους. Η οποία προκλήθηκε από την ξεδιάντροπή επίθεση των τραπεζών ενάντια στα κράτη, τα οποία, αν είμαστε καλά στα μυαλά μας, είναι ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ που τις διέσωσαν πέρσι με τα τεράστια ΠΑΚΕΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ που επιβάρυναν τα δημόσια χρέη!!! Τρέλα!
Και ως πρόεδρος της «Σοσιαλιστικής» Διεθνούς ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ κύριε Γιωργάκη? 

Έψαξες να βρεις εναλλακτικό φάρμακο για την αρρώστια? Συνεργάστηκες με τους εταίρους σου (είτε στην ΕΕ, ως πρωθυπουργός, είτε στα πλαίσια της Σοσιαλ. Διεθνούς ως πρόεδρος) ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ! Και μην πεις ότι δεν υπήρχαν εναλλακτικές προτάσεις!

Πάρα πολλές προτάσεις διατυπώθηκαν από επιστήμονες, και όχι από άσχετους σαν κι εμένα. Ακόμα και σήμερα. Μια βόλτα στο διαδίκτυο είναι ενδεικτική.

Γιατί δεν βγήκες να μιλήσεις ΞΕΚΑΘΑΡΑ στο λαό? Γιατί δεν εξήγησες ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατάσταση στο λαό? Γιατί ΔΕΝ ΖΗΤΗΖΕΣ από τα λαό να συναποφασίσει (ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ)?

Γιατί αποφάσισες να πάρεις τα χρήματα που λείπουν (…και ξέρουμε γιατί λείπουν) ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ και όχι από ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ (και τα ΑΠΕΣΥΡΑΝ από τις ελληνικές τράπεζες ή τα κάνανε βίλες στο Λονδίνο ή ακόμα χειρότερα τα ΠΟΝΤΑΡΑΝ στη χρεοκοπία της χώρας)?

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η ιστορία κατέγραψε την παντελή ανεπάρκεια (για να μη πω τίποτα χειρότερο) του ΠΑΣΟΚ και όλων των βουλευτών του (εκτός από τους κκ. ΣΑΚΟΡΑΦΑ, ΔΗΜΑΡΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ) να διαχειριστούν την κρίση ΜΑΖΙ με το λαό. Στο πλευρό του...

Όσο για εσένα κύριε ΣΑΜΑΡΑ, δυστυχώς, η ψήφιση του ΟΧΙ στα νέα μέτρα ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ως εκφραστή μιας αντίθετης πολιτικής από αυτή που ακολουθήθηκε! Γιατί ούτε εσείς θα μπορούσατε να αντισταθείτε στην επέλαση των κερδοσκόπων ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στο στόχαστρο! Και την έβαλαν ακριβώς γιατί εσείς και το κόμμα σας ήταν αυτοί που πάτησαν το γκάζι προς τον γκρεμό τα προηγούμενα χρόνια που κυβερνούσατε… Και μην ισχυρίζεστε ότι δεν ήσασταν εσείς στο τιμόνι, αλλά ο Καραμανλής. ΟΧΙ. Δεν θα φάμε το παραμύθι!

Όπως το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε πολιτική όταν άλλαξε η αρχηγία από Σημίτη σε Παπανδρέου, έτσι και εσείς! Δεν μπορείτε να ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΡΧΗΓΟ!

Όσο και να προπαγανδίζουν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ, δεν τρώμε το παραμύθι: «Ψηφίστε Γιωργάκη. Δεν είναι ίδιος με το Σημίτη. Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε!», όπως δεν τρώμε και το παραμύθι «Ψηφίστε Σαμαρά. Δεν είναι ίδιος με τον Καραμανλή. Η ΝΔ άλλαξε!» 

Γιατί όλοι ξέρουν πια τι γίνεται. Οτι αυτοί που κυβερνούν δεν είναι οι αρχηγοί, αλλά ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ "ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ" , τα ΜΜΕ (ως τέταρτη εξουσία) και αυτοί που τα ελέγχουν. 
Εσείς απλώς εκτελείτε! Αν δεν ήσασταν απλώς εκτελεστικά όργανα αυτών των «μηχανισμών», αλλά πραγματικοί εκπρόσωποι του λαού, ΣΤΟΝ ΛΑΟ θα στρεφόσασταν για υποστήριξη και όχι στους σκοτεινούς συμβουλάτορες και τα golden boys…

Το ΟΧΙ σας κύριε Σαμαρά ήταν ΨΕΥΤΙΚΟ! Τι βαρύτητα έχει ένα όχι στα μέτρα, όταν εσείς ΔΕΣΜΕΥΕΣΤΕ να εφαρμόσετε τα ίδια και χειρότερα μέτρα στο μέλλον!

Όσο για την επιχειρηματολογία σας σχετικά με το…άλλο μίγμα πολιτικής (πχ εκμετάλλευση ακινήτων δημοσίου) αφήστε το…. Δεν το κάνατε τόσα χρόνια στην κυβέρνηση όταν το κράτος είχε το πάνω χέρι, ΟΧΙ τώρα που το κράτος ζητιανεύει, και θα ξεπουλήσει την ακίνητη περιουσία του λαού ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ!

Ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές σας στα ραδιόφωνα (Γιαννόπουλος σήμερα το πρωί στη ΝΕΤ) έλεγαν ότι επειδή δεν απαιτήθηκε πλειοψηφία 180 βουλευτών γι’ αυτό ψήφισαν ΟΧΙ. Αν χρειαζόταν να περάσει το νομοσχέδιο θα βρισκόταν οι ψήφοι ΜΑΝΙ-ΜΑΝΙ.

Απλά είπατε ΟΧΙ για να προβάλετε στο μέλλον αυτή σας τη στάση, ως πραγματική αντίθεση και να απορροφήσετε δυσαρεστημένους ψηφοφόρους…
Για να σωθεί το υπάρχον δικομματικό σύστημα έπρεπε ο ένας πυλώνας του, να φανεί ως αντίθετος, ενώ στην πραγματικότητα είναι το ίδιο και το αυτό.

Τόσα χρόνια άλλωστε σας μάθαμε. Και ξέρουμε ότι από εδώ και περά τα ΜΜΕ θα σας προβάλλουν ως την εναλλακτική λύση. Ως τη ΝΕΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μέχρι να πάρετε την εξουσία, να τη χάσετε, και μετά να μας ζητάτε να ψηφίσουμε τη ΝΕΑ ΝΕΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που θα είναι νέα γιατί πρόεδρος της θα είναι ο ΤΑΔΕ και όχι ο Σαμαράς που δεν τα κατάφερε…
Για το ΛΑΟΣ τι να πει κανείς? Υποτίθεται ότι εκφράζει τον απλό λαό, αλλά όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί το λαό, τους μισθούς και τις συντάξεις του, ο Καρατζαφέρης, τα ξέχασε όλα! Ίσως να του άρεσε η πιθανότητα συγκυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως κάποια κανάλια και εταιρείες δημοσκοπήσεων προέβαλαν ως πιθανή λύση…
Όσο για τα κόμματα της αριστεράς? Τι να πρωτοπεί κανείς? Και μόνο η αδυναμία τους να ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ και να ΕΝΩΣΟΥΝ το λαό, που υποτίθεται ότι εκφράζουν, ενάντια στη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ που δέχεται τις τελευταίες δεκαετίες, είναι αρκετή για να τους στείλει σπίτια τους. Αναρωτιέται κανείς εάν το κάνουν επίτηδες! Πόσο μεγάλες είναι πια αυτές οι διαφορές έχουν, οι οποίες δεν τους επιτρέπουν ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΤΩΡΑ, να συντάξουν ένα ΚΟΙΝΟ μέτωπο.

Πάλι ξεχωριστές πορείες, πάλι συνθήματα τους ενός εναντίων του άλλου, πάλι μικροκομματισμός, πάλι στενοκεφαλιά, πάλι κοντή όραση…

Κρίμα! Ευκαιρία σαν κι αυτή δεν θα έχουν πολλές, και αυτή τη χάσανε!

…..Και έτσι μείναμε μόνοι μας....Απογοητευμένοι απο τα κόμματα της μεταπολίτευσης...

Και τώρα ΕΜΕΙΣ από την πλευρά μας πρέπει να προσπαθήσουμε!

ΚΑΙ στους δρόμους να είμαστε, αλλά ΚΑΙ στη δουλειά μας! Και απευθύνομαι κυρίως στους δημοσίους υπαλλήλους.

Όχι σε όλους, αλλά σε αυτούς που μάθανε να κάθονται, να μην εξυπηρετούν το συνάνθρωπό τους και να κλέβουν

Δουλέψτε ρε για τον συνάνθρωπό σας. Για τον τόπο σας. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ (το ….ποιο???).

Τέρμα ρε κηφήνες οι μίζες! Τέρμα τα φακελάκια! Τέρμα το κλέψιμο! ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ! Έτσι όπως μας τα κάνανε, εσείς πρέπει να βγάλετε το κάρο από τη λάσπη… Οι του ιδιωτικού τομέα είναι ήδη πακετωμένοι… Αυτό που είναι να κάνουν θα το κάνουν, γιατί τα αφεντικά εκεί ελέγχουν και άμα δεν τους κάνεις σε απολύουν. Δεν θα αντέξουν να τους ταλαιπωρείτε άλλο…

Μείναμε μόνοι μας, το καταλαβαίνετε?? Αν δεν βοηθήσει ο ένας τον άλλον τώρα ΧΑΘΗΚΑΜΕ! Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον ως αντίπαλο, την κάτσαμε! Τι μπορεί να πλέον να μας χωρίσει??

Το κόμμα??? ΧΑΑΑΑ!

Οι ...ομάδες??? Αυτά είναι για το χαβαλέ και για τους προέδρους να κάνουν το πολιτικό τους παιχνίδι και να δημιουργούν προσωπικούς στρατούς…

…..ΤΙ?

ΕΔΩ είμαστε όλοι και εδώ θα μείνουμε. Όσοι δεν μεταναστεύσουν….

ΕΜΕΙΣ είμαστε Το ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ (της Γκολντμαν Σακς, της ΕΚΤ, των χρηματιστηρίων, των κερδοσκόπων, των Αμερικάνων, των Γερμανών και των λοιπών «δημοκρατικών» δυνάμεων) και ΠΗΡΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ «ΦΑΡΜΑΚΟ» ΜΑΣ!

Ας ελπίσουμε ότι θα δουλέψει. Μακάρι να έρθουν όλα βολικά!

Αν όχι, ε τότε, υπάρχουν κι άλλα πειραματόζωα! Όσα θέλουν! Πορτογάλοι, Ισπανοί, Γάλλοι, Άγγλοι, Αμερικανοί και, και…..

Τι κρίμα όμως! Να θεωρούν ΟΛΟΙ δεδομένο ότι ...είμαστε όντως το ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ....ΓΙΑΤΡΟΣ!

Να βρίσκαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη θεραπεία! Και να τη δίναμε σε όλο τον κοσμο. Όπως ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ και τόσα άλλα!

Κι ας μας φωνάζανε τα κόμματα ΟΛΟΥΣ μαζί να βρούμε τη θεραπεία. 

Θα τους βοηθούσαμε…Γιατί είμαστε ΟΛΟΙ Έλληνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου