Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

Έκπτωση 50% στις λαϊκές για άνεργους και πολύτεκνους στην Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΕΟ, ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ....


Mε έκπτωση 50% θα μπορούν να ψωνίζουν φρέσκα προϊόντα από τις λαϊκές αγορές από την 1η Ιουνίου οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι του νομού Θεσσαλονίκης, ύστερα από τη σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε η νομαρχία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους προέδρους των Σωματείων Λαϊκών Αγορών.

Η έκπτωση θα είναι 50% επί των αρχικών τιμών των φρέσκων προϊόντων και θα ισχύει μετά τη μία το μεσημέρι σε κάθε μία από τις 81 λαϊκές αγορές που λειτουργούν στον νομό Θεσσαλονίκης. Οι άνεργοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας και οι πολύτεκνοι το πολυτεκνικό πάσο θεωρημένο. Από το μέτρο εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν 80.000 περίπου άνεργοι και 10.000 περίπου πολύτεκνες οικογένειες.

Παράλληλα το μέτρο αναμένεται να τονώσει την κίνηση και στις λαϊκές αγορές όπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας επαγγελματιών παραγωγών Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας Νίκο Καζάκο, ο τζίρος είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Την ίδια στιγμή η νομαρχία προωθεί και άλλα μέτρα, όπως η συνεννόηση με τους εκπροσώπους των πολυκαταστημάτων ώστε οι τιμές στα βασικά προϊόντα να μην αυξηθούν και η εφαρμογή προγράμματος ενημέρωσης μαθητών για τα οφέλη των ελληνικών φρούτων και λαχανικών.
ΠΗΓΗ: TVXS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου